Sigthórsson: “Bij Ajax moet een spits álles kunnen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Kolbeinn Sigthórsson heeft het niet makkelijk bij Ajax. De IJslandse spits wordt regelmatig bekritiseerd door de voetbalkenners op televisie en de supporters in het stadion.

Toch heeft de 24-jarige speler, ondanks de komst van de concurrenten Milik en Zivkovic, weer een basisplaats weten te bemachtigen bij het Ajax van Frank de Boer. “Bij Ajax moet een spits álles kunnen”, legt hij uit aan Voetbal International. “Dat maakt het een heel uitdagende positie. In mijn nationale ploeg is het eenvoudiger: daar staan Alfred Finnbogason en ik voorin, wij moeten goals maken en achter ons doen de middenvelders het verdedigende werk.” Ajax heeft het meeste baat bij een meevoetballende spits als Pettersson, Kluivert of Pantelic om maar enkele Ajax-spitsen te noemen. “Dat kost kracht. Dan mis je in de afronding soms net een beetje scherpte. Nu voel ik me beter en fitter dan vorig seizoen. Dat moeten we gaan terugzien op het veld”, zo besluit Sigthórsson.

Forum: Kolbeinn Sigthórsson

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/09/05/sigthorsson-bij-ajax-moet-een-spits-alles-kunnen/