De Boer: 'Niet van slag raken door opportunisme'

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer loodst Ajax in de regen naar een overwinning.© ProShots

Frank de Boer toonde zich uiteraard tevreden met de 3-1-zege op AZ, maar de kampioenenmaker zag in aanloop naar de kraker tegen PSV nog genoeg verbeterpunten. “We creëerden veel kansen, maar hielden het te lang spannend.”

De klap op de schouder van vriend en collega Marco van Basten, na afloop van de persconferentie in Alkmaar, was gemeend. Even eerder was de AZ-coach duidelijk in zijn lovende analyse van het spel van de regerend landskampioen.

“We hadden een zware kluif aan Ajax. Ze speelden zeer dominant, met veel positiewisselingen. Daardoor kregen we geen grip op hun spel. Na de 1-2 moesten wij meer naar voren en dat speelden zij goed uit,” aldus de voormalig Ajaxcoach.

De Boer zelf zag na een goed begin dat er nog voldoende arbeid te verrichten is. “Na rust waren we het even kwijt. AZ ging opportunistischer spelen. Wij moeten daar niet van slag door raken. Verder zag ik twee momenten van onoplettendheid. Dat we bijvoorbeeld staan te slapen bij een ingooi. Maar al met al kijk ik natuurlijktevreden terug op deze wedstrijd. Ik heb een paar mooie aanvallen gezien.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16019

Gegevens