Ex-Ajacied vertrekt uit Groningen, Ex-Ajacied vervanger

Bron: www.ajaxtotaal.nl

FC Groningen profileert zich altijd als een rivaal van Ajax. Zowel supporters als directie struikelen over elkaar heen om te laten zien hoe stoer ze wel niet kunnen doen tegen de Nederlandse landskampioen.

Toch belet het de Groningers niet om zich te versterken met spelers met een Ajax-verleden. De verdedigers Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet kwamen respectievelijk 12 en 7 jaar uit voor verschillende Ajax-jeugdteams. Rasmus Lindgren doorliep ook enkele teams in de jeugdopleiding en kwam tot ongeveer 60 competitiewedstrijden voor Ajax 1. Keeper Marco Bizot heeft, net als Kappelhof, een 12-jarig verleden bij Ajax. En deze keeper maakt een prima ontwikkeling door. Hij zal een transfer maken naar de Belgische topclub Racing Genk (gelimiteerde transfersom: 1,5 miljoen euro). Groningen heeft al een vervanger op het oog. Ex-Ajacied (uiteraard) Sergio Padt, keeper van AA Gent. De clubs zouden al overeenstemming hebben bereikt en Padt kan een 3-jarig contract ondertekenen bij de club die in 2013 weigerde om een erehaag te vormen voor de landskampioen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/06/21/ex-ajacied-vertrekt-uit-groningen-ex-ajacied-vervanger/