De Boer: “Vermeer hoeft absoluut niet weg”

Bron: ajax1.nl

Het Algemeen Dagblad kopte vanochtend: “Vermeer moet deze zomer weg bij Ajax”. Volgens zijn zaakwaarnemer, Winnie Haatrecht, was dat eind vorig seizoen als duidelijk: “Kenneth liet doorschemeren dat hij langer wilde blijven. Als Ajax dan niet komt om je contract open te breken en te verlengen, dan heeft de club andere plannen.”

“Het wordt een raar afscheid”, gaat Haatrecht verder. “Kenneth is een kind van de club een heeft nooit moeilijk gedaan of rare uitspraken gedaan. Maar ga ik er vanuit dat Ajax zich schappelijk opstelt als er een club komt.”

De halve finale van de KNVB-beker morgen, zou dus zomaar één van de laatste wedstrijden van Vermeer in het Ajax-shirt kunnen zijn. Maar op de persconferentie voorafgaand aan het duel met AZ, haalde Frank de Boer de kop van het Algemeen Dagblad hard onderuit: “Vermeer hoeft absoluut niet weg van ons. We hebben 2 of 3 betrouwbare keepers nodig, dus ik hoop gewoon dat hij blijft.” Maar de coach toonde ook begrip voor een eventueel vertrek: “Ik begrijp ook dat hij een volgende stap wil, als de situatie volgend seizoen zo blijft.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-vermeer-hoeft-absoluut-niet-weg/