Remise voor Jong Ajax in oefenduel

Jong Ajax heeft in Katwijk gelijkgespeeld tegen hoofdklasser Quick Boys. Het oefenduel eindigde in 2-2. Bij de Amsterdammers had Damon Mirani voor het eerst een basisplaats. Fabian Sporkslede maakte zijn rentree na lang blessureleed, maar moest na een krap halfuur het veld alweer verlaten.

Zoals verwacht waren de grootste kansen in de eerst helft voor Jong Ajax, maar de bal leek er niet in te willen. Eerst was er Ruben Ligeon die voor open doel de bal hoog over schoot. Een paar minuten later deed Sam Hendriks hetzelfde. Ook Lucas Andersen miste nog een levensgrote kans, zijn poging belandde naast het doel. Toch konden de Amsterdamse beloften na ruim een halfuur op voorsprong komen, Derwin Martina werd onderuit gehaald in de zestien en schoot vervolgens zelf de penalty binnen. Voor rust kreeg de thuisploeg nog een kans op de gelijkmaker en werd aan de andere kant een schot van Hendriks van de lijn gehaald.