Jong Ajax wint bizar duel van Den Bosch

Al na ongeveer tien minuten spelen zette Tobias Sana de 1-0 op het scorebord via een mooie actie. Ajax bleef tot aan de rust de betere ploeg, maar pas na de pauze werd er weer gescoord. Het was Erik Quekel die direct na de thee de gelijkmaker binnenwerkte. Jong Ajax beet vervolgens van zich af via Dejan Meleg, die met een uur op de klok de 2-1 binnenschoot.

In de 64ste minuut pakte Branco van den Boomen rood na een harde charge. Jong Ajax leek daardoor in een benarde positie te komen, maar in de 69ste minuut kwam het juist op 3-1 voorsprong toen Sheraldo Becker een ragfijne counter afrondde. Een doelpunt en twee rode kaarten voor Den Bosch deden vervolgens niks af aan het feit dat Jong Ajax de drie punten binnenhaalde.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van den Boomen, Kuipers, Tete; Bazoer (30' Keskin), El Hasnaoui (68' Martina), Lobotka; Becker, Meleg (84' De Bondt), Sana.

Wissels: Leeuwenburgh, De Bondt, Keskin, Martina, Acolatse, Hendriks en Wang.

Opstelling FC Den Bosch: Appels; Tahapary, Boddaert, Hofstede, Rutten; Maguire, Van den Broek, Seuntjens; Bakx, Quekel, Zeldenrust.