FdB: “Feyenoord mag ‘Salzburg-tactiek’ proberen”

Bron: ajax1.nl

Met de Europese uitschakeling nog vers in het geheugen, schoof Frank de Boer vanmiddag aan voor de persconferentie. Ook de aanwezige pers was duidelijk nog in de ban van de dubbele nederlaag tegen Red Bull Salzburg. In plaats van vooruit te kijken naar De Klassieker van aanstaande zondag, werd er vooral teruggeblikt op de twee verliespartijen.

De Boer wilde er kort over zijn: “Deze twee wedstrijden staan op zich. We hebben gewoon tegen een hele goede tegenstander gespeeld en terecht verloren.” De coach stak de hand in eigen boezem, en besefte dat hij de verkeerde tactiek had gekozen: “We hadden ook moeten kiezen voor de lange bal, dat hebben we te weinig gedaan.” Waarna hij snel vervolgde: “Maar nu gaan we weer over tot de orde van de dag, en dat is de competitie.”

Enigszins verbaasd reageerde De Boer op de vraag of hij hetzelfde spel verwachtte van Feyenoord als van Red Bull Salzburg: “De speelwijze van Salzburg vraagt veel van een team, dat kun je niet zomaar even doen. Als je dat denkt heb je weinig verstand van voetbal. Maar van mij mogen ze het proberen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/fdb-feyenoord-mag-salzburg-tactiek-proberen/