Bommen op het stadionplein, fakkels op het vak!

Bron: f-side.nl

Ajax – Feyenoord, altijd beladen, altijd met recht een klassieker, op meerdere vlakken. Zo ook op 22 december 1991 in het Olympisch Stadion. Ajax wint zoals verwacht natuurlijk gemakkelijk met 3-1. Doelpuntenmakers Wim Jonk, Stefan Pettersson en John van Loen.

De F-Side, steevast trendsetter in de scene, kwam met steeds meer vuurwerk bij grote wedstrijden in het Olympisch. DAT was ook typerend voor de klassieker die eerste helft jaren 90. Maar als de aartsrivaal op bezoek kwam was er meer, veel meer!

Volle, deinende trams vanuit de stad. Vroeg verzamelen bij Café van Dijk. Snoeiharde housemuziek uit auto’s. Veel bekende gezichten. Blikjes bier op het stadionplein. Spanning. Komen ze, komen ze niet? Geruchten. Wachten. Handeltjes in zelfgedrukte shirts. Bier drinken. Uitsupporters komen eraan. Een onafgesproken teken. Beweging in de groep. Steeds sneller en sneller vooruit. Gebrul en ontploffende bommetjes. Gillende sirenes. Confrontaties bij de Citroëngarage. Charges ME. Rookbommen op het voorplein. Tegenaanval na tegenaanval. Sensatie. Stillen op de grond en op de vlucht. Smeris te paard in de FEBO. Adrenaline. Stenenregen op ME-bussen. Tak tak tak!

……

Lees het volledige artikel op http://f-side.nl/bommen-op-het-voorplein-fakkels-op-het-vak/