Jong Ajax stevig onderuit in Den Bosch

Na de knappe overwinning op titelfavoriet Sparta van vorige week zondag, leek de weg naar boven weer enigszins ingezet te kunnen worden. Sinds vrijdagavond weet de ploeg van Alfons Groenendijk echter weer wat verliezen is. In Den Bosch werd het tegen de plaatselijke FC liefst 4-1, nadat het via Vincent Vermeij nog wel op voorsprong kwam.

De treffer van de 19-jarige aanvaller viel na ruim een half uur spelen, en was eigenlijk het eerste wapenfeit van de Amsterdammers. Lang kon er echter niet van de voorsprong worden genoten, want in de 42e minuut zorgde Erik Quekel voor de gelijkmaker, in een verder matige eerste helft.

Na de rust werd de wedstrijd er niet veel beter op, maar de Brabantse club kwam in de 64e minuut wel op voorsprong, via opnieuw Erik Quekel. Alsof dit nog niet erg genoeg was, werd Eyong Enoh twee minuten later van het veld gestuurd met een rode kaart. Hiermee was het verzet van de club uit de hoofdstad definitief gebroken en was het vooral zaak om de schade beperkt te houden.