Veltman blijft nuchter en denkt niet aan WK

Bron: ajax1.nl

Het gaat heel hard bij Joël Veltman. De Ajax-verdediger speelde enkele fantastische duels voor zijn club en kreeg daarom een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal voor het grote Oranje. Afgelopen dinsdag maakte hij zijn debuut tegen Colombia. Veltman blijft realistisch en nuchter. “Iedereen vraagt al of ik al aan het WK denk, maar dat is écht niet zo.”

Veltman hoopt er natuurlijk wel op. “Ik weet dat ik het nu bij mijn club moet laten zien. Dus eerst maar eens tegen Heracles Almelo spelen”, zegt de jongeling in gesprek met Sp!ts. De verdediger was de aangewezen persoon om de vertrokken Toby Alderweireld op te volgen. Een blessure stond dit eerst in de weg. Een ander talent, Stefano Denswil, profiteerde hiervan en kreeg een basisplaats. Toen Moisander geblesseerd raakte en Veltman hersteld was, vormden de twee talenten het centrale duo.

Frank de Boer is blij met de ontwikkeling van zijn verdedigers. Volgens hem maakt ook Denswil kans op het WK van volgend jaar. “Dat hangt af van hoe we het met Ajax in Europa doen en hoe Stefano zich in de duels met topspelers houdt”, zegt de trainer tegen De Telegraaf. “Dat staat je op een WK ook te wachten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/veltman-blijft-nuchter-en-denkt-niet-aan-wk/