Cruijff: “Nederlands topvoetbal op zestig procent”

Bron: ajax1.nl

Johan Cruijff is in zijn column in De Telegraaf erg kritisch over Jong Oranje. Volgens de clublegende van Ajax kan het hoogste jeugdteam van Nederland veel beter. “Het zit op zestig procent van haar mogelijkheden”, luidt de duidelijke visie van Cruijff. Eerder gaf hij in een column aan dat ook Ajax nog veel meer kan bereiken. “Het geldt dus voor het totale Nederlandse topvoetbal.”

‘De eeuwige nummer veertien’ was het dan ook niet eens met de beslissing om Daley Blind, Ricardo van Rhijn en de negen andere basisspelers uitgerekend tegen Spanje rust te geven. “Juist tegen Spanje had je kunnen zien waar je staat. Helaas heeft Jong Oranje de kans laten lopen zich met een echt topteam te meten en dat is jammer.”

In de column noemt Cruijff diverse punten waar, voorafgaande aan het wereldkampioenschap volgend jaar zomer, veel aan moet worden verbeterd. De manier van opbouwen, het middenveld, de ingooi. “Er is voor de trainers in de Eredivisie veel werk te doen. Teveel Nederlandse spelers komen in de problemen als de tegenstander druk zet.” Een vergelijkbaar verhaal deed hij eerder over Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-nederlands-topvoetbal-op-zestig-procent/