Stam: “Toegevoegde waarde op trainingsveld”

Bron: ajax1.nl

De Rots uit Kampen, beter bekend als Jaap Stam, stond tijdens zijn actieve voetbalcarrière bekend als een bikkelharde speler die geen duel uit de weg ging. Na drie jaar als assistent- en beloftentrainer bij PEC Zwolle gaat de oud-Ajacied aan de slag in Amsterdam. In het afgelopen jaar heeft hij naar eigen zeggen flinke vorderingen gemaakt als trainer, vertelt hij tegenover Voetbal International.

Als speler kon hij nogal boos worden als iemand iets fout deed. “Dat wil ik laten merken ook, maar dat is niet altijd goed. Bij de trainersopleiding leer je dat je jonge spelers niet te dicht op de huid moet zitten, ze moeten fouten mogen maken. Door intensieve coaching probeer ik te voorkomen dat ze fouten maken. Het gaat er om dat je de balans vindt in de dingen die je doet.”

“Ik moet oppassen dat mijn kritische karakter niet gaat overheersen, zeker in het begin was dat het geval. Daarnaast moet ik er voor waken dat ik in mijn hoofd niet 24 uur per dag met het trainersvak bezig ben.” Bij PEC was hij vaak al om tien uur op de club, terwijl zijn team pas in de avond moest spelen. “Mijn gedachten werden volledig gedomineerd door die wedstrijd.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/stam-toegevoegde-waarde-op-trainingsveld/