Schöne: “Ik kan terugkijken op een mooi seizoen”

Bron: ajax1.nl

De altijd lastige uitwedstrijd tegen NAC werd zaterdagavond met 0-2 gewonnen door Ajax. Door deze belangrijke winst kunnen de Amsterdammers volgende week titel nummer 32 bijschrijven wanneer er gewonnen wordt van hekkensluiter Willem II. Volgens Lasse Schöne had de wedstrijd twee gezichten. Pas in de tweede helft ging Ajax beter voetballen en wisten ze te scoren.

“NAC zette goed druk in de eerste helft. Het ging op en neer en we konden bij rust zomaar achter staan”, zegt Schöne tegenover de camera’s van Eredivisie Live. Ajax kwam in de eerste helft niet tot veel grote kansen. Wel werd er vaak van afstand geschoten. “We hebben veel schoten op doel gehad, maar ze gingen allemaal over”, lacht de Deen.

De Amsterdammers speelden beduidend beter in de tweede helft. “We scoorden gelukkig snel en hebben het daarna goed uitgevoetbald. NAC is bijna niet meer aan de bal geweest.” NAC was verslagen en lieten Ajax aan de bal.