Conte: “Ajax bestaat niet meer”

Bron: ajax1.nl

Ajax bestaat niet meer. Althans, die mening heeft Juventus-coach Antonio Conte. Hij zei dit woensdagavond na de uitschakeling van de Italianen in de Champions League. Bayern München plaatste zich ten koste van Juventus voor de halve finales van het miljoenenbal.

Conte denkt niet dat een Italiaanse club de Champions League in de nabije toekomst zal winnen. Het zijn dezelfde geluiden als wat er in Nederland te horen is. Ook een Nederlandse club zoals Ajax kan de Europese supermachten niet bijbenen. “Clubs als Real Madrid, Manchester United en Barcelona hebben budgetten van honderden miljoenen en kunnen alle topspelers kopen. Dat kunnen wij niet.”

De Italiaan won in 1996 met Juventus de Champions League. In deze finale versloegen zij de Amsterdammers na strafschoppen. Conte herkent het Ajax van toen niet meer. “Kijk naar Ajax. Dat was het te kloppen team, maar Ajax bestaat niet meer. Ajax is een club die alleen nog maar jonge spelers opleidt.” De tijden zijn veranderd. Zonder strenge invoering en naleving van de Financial Fair Play zullen clubs zoals Ajax waarschijnlijk geen Champions League winnen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/conte-ajax-bestaat-niet-meer/