Frank de Boer: “Had 0-4 of 0-5 kunnen worden”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer zag zijn elftal eindelijk weer eens goed spelen èn scoren. “We hebben 90 minuten druk gezet, 90 minuten gedomineerd”, geeft de trainer dan ook aan tegenover Eredivisie Live. “Natuurlijk zijn ze lange ballen gaan geven, maar daar hebben we goed op geanticipeerd. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld.”

De Boer opende verrassend met Lasse Schöne op de rechterflank. Niet als middenvelder, maar als aanvaller. “Ik heb naar mijn gevoel de beste spelers opgesteld”, legt de Amsterdamse trainer kort uit. Dit bleek ook wel uit het veldspel. “Voetballend zit het heel goed in elkaar, er is vertrouwen bij de spelers. Twente mag van geluk spreken dat het niet meer is geworden.”

“We hebben veel doelpunten kunnen maken, vooral de tweede helft had het 0-4 of 0-5 kunnen worden als we koelbloediger waren”, vertelt De Boer. “Uiteindelijk gaat het om de drie punten.” Volgende week neemt Ajax het op tegen PEC Zwolle in de eigen Amsterdam ArenA. Dan kunnen de Amsterdammers weer jacht maken op PSV, de koploper van de Eredivisie.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-had-0-4-of-0-5-kunnen-worden/