De Jong: “Was weinig aan de hand tot de goal”

Bron: ajax1.nl

Siem de Jong wilde het liefst meespelen in de wedstrijd tegen AZ. Tegenover de camera’s van Eredivisie Live gaf de middenvelder toe dat het moeilijk is op de bank. “Ja, je hoopt dan toch op een goede afloop. Er was weinig aan de hand tot de goal. Ik wilde wel spelen maar we hebben zware wedstrijden gehad.”

Over het spel van Ajax leek de captain nog redelijk mild. “We hielden AZ op hun eigen helft. Helaas hadden wij teveel ‘net niet’ kansen. Schoten op de goal ging helaas net niet raak. Van die kansen moet je het juist hebben. Tot hun eerste goal heeft AZ bijna geen kans gehad. Verdedigend stond het goed.” Daarom vindt De Jong het ook zo zuur dat Ajax alsnog drie tegengoals om de oren krijgt.

Nam Frank de Boer een groot risico door zijn basiselftal op veel posities te wijzigen? De Jong was het daar niet helemaal mee eens. “De groep is wel zo dat we moeten vertrouwen op de jongens die er dicht tegenaan zitten. Het is soms wel lastig spelen als ineens een heleboel andere jongens erin staan”, aldus de Ajacied.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-was-weinig-aan-de-hand-tot-de-goal/