Jaap Stam nieuwste aanwinst trainersstaf Ajax

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft Jaap Stam weten te strikken voor de functie van assistent-trainer. De voormalig verdediger tekent een contract bij de Amsterdamse club dat ingaat op 1 juli 2013 en dat hem tot en met 30 juni 2016 verbindt aan de club waar hij zijn actieve voetballoopbaan in 2007 afsloot. Stam zal zich bezig gaan houden met de verdedigers van de jeugd, de beloften en het eerste elftal van Ajax.

Eerder werd bekend dat Stam zijn aflopende contract bij PEC Zwolle, waar hij momenteel actief is als assistent-trainer, niet zal verlengen. Ook hoofdtrainer Art Langeler vertrekt deze zomer bij de club uit Zwolle. Stam was vanaf 2009 werkzaam bij de club waar hij in 1992 debuteerde in het betaald voetbal.

Stam kwam tijdens zijn voetballoopbaan uit voor onder andere Manchester United, SS Lazio, AC Milan en zoals eerder genoemd Ajax. Ook kwam de oud-verdediger 67 keer uit voor het Nederlands elftal. In oktober 2007 stopte hij per direct met professioneel voetbal, omdat hij de motivatie miste om door te gaan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jaap-stam-nieuwste-aanwinst-trainersstaf-ajax/