Moisander en Poulsen leiders in selectie van Ajax

Bron: ajax1.nl

Ajax beschikte de afgelopen jaren over een relatief jonge selectie. De komst van Ryan Babel veranderde dit al, maar ook spelers als Lasse Schöne, Niklas Moisander en Christian Poulsen brengen ervaring met zich mee. Vooral de laatste twee spelers zijn de leiders in de selectie, aldus Frank de Boer. De Amsterdamse trainer sprak met NUsport.

“Nu zijn dat Niklas Moisander en met name Christian Poulsen. Christian spreekt weliswaar geen Nederlands, maar wel vloeiend Engels. Niklas is de volgende speler die de leidersrol van hem gaat overnemen.” Moisander kwam afgelopen zomer over van AZ en wist als verdediger al twee keer te scoren in de Eredivisie en ook al twee keer op Europees niveau.

“Net als iedere nieuwe speler moest hij in het begin even zijn weg vinden. Ik vind dat hij vooral sinds de afgelopen maand veel verder is op dat gebied. Hij kwam hier tussen grote spelers en dat is altijd even wennen”, vertelt De Boer over de Finse verdediger. Zowel Frank de Boer als Niklas Moisander maken zich op voor een trainingskamp in Brazilië.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/moisander-en-poulsen-leiders-in-selectie-van-ajax/