De Jong: “Ze zijn zo effectief”

Bron: ajax1.nl

Siem de Jong baalde duidelijk na de 1-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund. Ajax ging met vertrouwen de wedstrijd in, iets wat niet te zien was aan het spel. Tegenover de camera’s van de NOS geeft de captain van Ajax ook toe dat ze wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. “We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden. Dortmund heeft een goede ploeg.” De Jong was niet te spreken over hoe makkelijk de goals werden weggegeven. “In de eerste helft is Dortmund drie keer bij de goal geweest en hebben ze drie keer gescoord. Ze zijn zo effectief”, zegt De Jong.

Ook De Jong was verbaasd over het verschil met de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. “Ja, toen hadden we meer kansen. Wij gingen nu iets meer naar voren spelen. Met hun loopacties in de diepte zijn zij dan erg gevaarlijk.” De aanvoerder zegt dat de kampioen van Duitsland het erg makkelijk uit kan spelen. Bij tweede goal die uit een vrije trap volgde vond De Jong dat Ajax positioneel goed stond. De kwaliteit van Borussia Dortmund maakte dan het verschil.

De Jong is eerlijk over het verschil in kwaliteit. “Ja, ze zijn niet voor niets twee jaar achter elkaar kampioen geworden.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-ze-zijn-zo-effectief/