De Jong: “We hebben het weggegeven”

Bron: ajax1.nl

Ajax is zijn Champions League-avontuur begonnen met een nederlaag. Het was een spannende pot voetbal met veel kansen en counters. Het lukte Ajax bijna een punt te halen bij de Duitsers, vooral te danken aan doelman Kenneth Vermeer die de strafschop van Mats Hummels killde en met een reeks van reddingen de stand lang op 0-0 hield.

Jammer genoeg besliste Lewandowski vlak voor tijd dan toch de wedstrijd. De Poolse spits haalde van dichtbij uit en scoorde de 1-0. “We hebben wel wat kansen gehad, een grote kans zelfs. Maar die hebben we ook niet benut,” verteld De Jong tegenover NOS. “Natuurlijk is dit een teleurstelling. Dortmund ging ook nog opportunistisch spelen via de lange bal. Dan moet je het als ploeg gewoon dicht houden. Dat hebben we niet gedaan en dan krijg je een tegentreffer. We hebben het weggegeven, en dat hebben we volledig aan onszelf te wijten,” aldus de aanvoerder.

Ryan Babel speeldde een erg sterke wedstrijd en viel daarom ook op bij de Ajacieden. “Ryan was sterk en snel. Hij hield de bal goed vast waardoor we goed bij konden sluiten. Jammer dat we er niks uit hebben kunnen halen,” zei de aanvoerder van Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-we-hebben-het-weggegeven/