Litmanen: “Moisander past prima bij Ajax”

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft met Niklas Moisander na onder andere Jari Litmanen weer opnieuw een Fin in de selectie. Litmanen reageerde verheugd op de transfer van zijn landgenoot, die dinsdag officieel in de ArenA werd gepresenteerd.

“Ik denk dat Niklas prima bij Ajax past”, zei Litmanen tegenover Voetbal International. “Hij is op dit moment aanvoerder van het Finse elftal en een van de belangrijkste spelers van Finland. Aan zijn spel kun je zien dat hij in Nederland gevormd is en hij kent Ajax”, aldus Litmanen. “De club heeft vanwege het grote verleden een grote naam in Finland, dus ook hier wordt het zeker gezien als een stap vooruit in zijn carrière.”

Moisander speelde tussen 2003 en 2006 in de jeugd van Ajax maar daar kwam hij nooit tot een doorbraak en verkaste naar FC Zwolle waar hij veel speeltijd kreeg. De Finse international speelde vanaf  2008 tot heden bij AZ en groeide daar uit tot een vaste waarde in het elftal. Ook bij Ajax wil hij een vaste waarde worden in het team en de rol van Jan Vertonghen op zich nemen en strijden voor de 32e landstitel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/litmanen-moisander-past-prima-bij-ajax/