Alderweireld: “Van mij hoeft er echt niemand bij”

Bron: ajax1.nl

Na de transfer van Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur is de Amsterdamse ploeg druk bezig met het zoeken naar een mogelijke vervanger voor de verdediger. De namen Marc Muniesa, Niklas Moisander en Nick Viergever zijn al een aantal keren genoemd. Theo Janssen en Siem de Jong gaven al aan dat ze graag iemand willen met ervaring.

Van Toby Alderweireld hoeft Ajax zich niet per se te versterken met een nieuwe verdediger. Afgelopen zaterdag speelden Blind en Alderweireld in het centrum van de Amsterdamse defensie in het oefenduel tegen de Schotse ploeg Celtic (4-0 winst), en dat is Toby goed bevallen. “Daley heeft kwaliteiten. Van mij hoeft er echt niemand bij”, aldus de Belgische international.

Daley Blind heeft al op meerdere posities gespeeld bij Ajax, maar voelt zich het best als inschuivende verdediger. Blind gaf al eerder aan dat hij wilde spelen op de plek van Vertonghen. “Ik heb laten zien dat ik op de plek van Vertonghen kan spelen”, zei de verdediger. “Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik het kan.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-van-mij-hoeft-er-echt-niemand-bij/