Ajacieden zeer tevreden over Frank de Boer

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer kent een vliegende start van zijn trainerscarrière. Als speler won hij vijftien prijzen en als De Boer in dit tempo doorgaat, overtreft hij dat aantal als trainer.

In achttien maanden werd De Boer twee keer kampioen met Ajax. Op Mounir El Hamdaoui na lopen de spelers met hem weg; óók de wisselspelers. “Hij geeft alle spelers het gevoel dat ze erbij horen”, zegt Daley Blind in gesprek met VoetbalPrimeur. “Ik heb dit seizoen zelf vaak niet gespeeld, maar ik had niet het gevoel dat ik erbuiten viel.”

“Natuurlijk, je merkt dat hij wat meer aandacht geeft aan de spelers die op dat moment in de basis staan, maar hij blijft wel met je bezig”, merkte Blind. “Elke dag is hij ontzettend scherp, een winnaar. Dat brengt hij perfect over op de selectie.”

Toby Alderweireld vult zijn ploeggenoot aan. “De Boer verslapt niet. Hij blijft hameren op wat we gepresteerd hebben en dat we die lijn moeten doortrekken. Hij heeft alles al meegemaakt als speler en heeft zó veel voetbalverstand! Een complete trainer, fantastisch gewoon. Bovendien, als je alles hebt gewonnen zal je er toch wel verstand van hebben?”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajacieden-zeer-tevreden-over-frank-de-boer/