Siem De Jong mist “bijtertje” bij Ajax

Bron: ajax1.nl

Ajax is dit seizoen nog altijd in de race voor de titel, maar het vertoonde spel is niet altijd kampioenwaardig. Siem De Jong denkt te weten waar het aan schort bij de Amsterdammers. De aanvallende middenvelder vindt dat het de club aan een echte aanjager ontbreekt. “Een type Davids of Stam.”

Volgens de 23-jarige De Jong kan Ajax een speler van hun kaliber goed gebruiken. “Op dit moment mist Ajax denk ik een speler die irritant is voor de tegenstander: een bijtertje. Iemand die ook echt het team op sleeptouw neemt, die het team er in sommige momenten doorheen sleurt”, geeft hij aan in gesprek met fanmagazine De Meersche Helden. Hij refereert daarbij aan oud-Ajacieden Jaap Stam en Edgar Davids.

“Vooral Davids, die constant loopt te jagen, dat trekt toch andere spelers mee. Soms heb je iemand nodig die het team er doorheen trekt. Theo Janssen kan dat ook. Dan wordt hij een beetje kwaad en dan gaat de rest van het team mee. Ik denk dat je iets meer van dat soort spelers nodig hebt.” Voorbeelden noemt De Jong niet, maar mannen als John Heitinga en Nigel De Jong lijken in dit profiel te passen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/siem-de-jong-mist-bijtertje-bij-ajax/