De principes van Van Gaal

Bron: ajax1.nl

Louis van Gaal heeft in eerdere interviews regelmatig laten doorschemeren het algemeen directeurschap van Ajax als zijn laatste ultieme uitdaging te zien ter afsluiting van zijn actieve carrière. Zijn totale onervarenheid als algemeen directeur – hij was wel tweemaal technisch directeur bij Ajax – zag Van Gaal nooit als onoverkomelijk probleem.

“Ik weet dat ik een hele goede algemeen-directeur zal zijn. Zeker met de juiste mensen om mij heen.” In dit geval ongetwijfeld niet met Johan Cruijff, die wel toezichthouder kan blijven, maar dan ongetwijfeld in het pak wordt genomen door zijn vier ‘collega’s’ op een manier zoals de gisteren gepleegde contrarevolutie.

Van Gaal zei in hetzelfde vraaggespek bij Nova trouwens dat hij nooit meer zal terugkeren bij Ajax. “De reden daarvoor is dat ik indertijd door Ajax tot diep op het bot beledigd ben als mens en als technisch directeur. Ze kozen toen voor een passant, trainer Ronald Koeman, en niet voor iemand als ik wiens Ajax bloed door de aderen stroomt.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-principes-van-van-gaal/