Vermeer: “Complete off-day”

Bron: ajax1.nl

De spelers van Ajax verwerkten de bizarre nederlaag bij FC Utrecht (6-4) ieder op hun eigen manier. Op het trainingscomplex De Toekomst verschenen alleen de keepers op het veld, van wie Kenneth Vermeer het ‘t moeilijkst had. De doelman was betrokken bij de helft van de tegentreffers, maar wordt gesteund door het vertrouwen van Frank de Boer.

‘Een complete offday’, zo noemt Vermeer de voetbalklucht bij FC Utrecht in het AD. ‘We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Het is vooral jammer voor de supporters die in groten getale naar Utrecht waren gekomen. Dat we op zo’n manier die wedstrijd verliezen.’

Na de rust ging Vermeer, die net in een uitstekende periode zat, driemaal in de fout. ‘Ik wilde die lange bal spelen, maar krijg ‘m niet goed weg en de bal belandt zo in de voeten van Asare. Die kan ‘m zo in het doel schuiven. Of het concentratie was? Nee, dat wil ik niet zeggen, ik weet niet waar het aan lag. Maar het was niet best.’