Eriksen: “Ik scoor nog te weinig”

Bron: ajax1.nl

In maart 2010 verlengde Christian Eriksen zijn contract bij Ajax. Bij deze verlenging stelde de talentvolle Deen zich als doel om een basisplaats in het eerste van Ajax te veroveren. Dat dit doel afgevinkt kan worden, daarover bestaat geen twijfel. Eriksen is niet meer weg te denken uit de formatie van Frank de Boer. Toch zijn er nog aspecten waar de Deense international niet helemaal tevreden over is.

In een gesprek met Voetbal International zegt het Deense talent: “Ik vind dat ik dominanter moet zijn op het veld. Dat hoort bij mijn positie en bij mijn kwaliteiten.” Eriksen komt met deze woorden na het Champions League-duel met Olympique Lyon. “Op het hoogste podium merk ik dat ik sommige dingen nog mis in mijn spel. Dat is niet zo vreemd op mijn leeftijd, maar ik ben kritisch op mijzelf.”

Zo is de Deen niet tevreden over het aantal keren dat zijn naam op het scorebord komt. “Ik scoor gewoon nog te weinig. In het moderne voetbal wordt veel gevraagd van middenvelders.” Ondanks de ontevredenheid van Eriksen hoeft de middenvelder niet te piekeren over gebrek aan interesse. Clubs alsAC Milan, Liverpool en Manchester City volgen de middenvelder op de voet.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/eriksen-ik-scoor-nog-te-weinig/