“Derk heeft de potentie om Oranje te halen”

Bron: ajax1.nl

Derk Boerrigter is één van de nieuwe zomeraanwinsten van Ajax. Sinds zijn terugkeer in Amsterdam heeft hij direct een basisplaats weten te bemachtigen. Volgens Piet Keizer, jarenlang de vaste linksbuiten van Ajax, is dat niet onterecht. Tegenover Voetbal International spreken verschillende iconen hun meningen uit over de nieuwbakken linkspoot.

“Hij heeft zeker de potentie voor de Nederlandse top. Ik was eigenlijk altijd al overtuigd van zijn kwaliteiten”, zegt het erelid van Ajax. Keizer herinnert zich ook nog de eerste periode van Boerrigter in Amsterdam, toen hij in de jeugd van Ajax speelde. “Hij was een zielig jongetje dat werd weggeblazen door de arrogante Amsterdamse jeugd.”

Ook Marc Overmars, linksbuiten in het gouden tijdperk onder Louis van Gaal, zag het al vroeg zitten in Boerrigter: “Je ziet aan alles dat hij veel kwaliteiten heeft, maar dat heeft hij al laten zijn bij Ajax 2, HFC Haarlem en FC Zwolle. Maar het belangrijkste is dat hij als mens en persoonlijkheid gegroeid is. Derk heeft zeker de potentie om het Nederlands Elftal te halen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/derk-heeft-de-potentie-om-oranje-te-halen/