'Blind wilde nooit meer met Cruijff praten'

Bron: ajax.eting-innovatie.bliep.nl

Volgens Martin Jol had een telefoontje naar Johan Cruijff hem een hoop ellende kunnen schelen. De huidige Fulham-coach blikt in het nieuwe nummer van Elf Voetbal terug op zijn periode in Amsterdam. De Scheveninger besloot uiteindelijk bewust Cruijff niet te bellen.

“Daar ben ik te loyaal voor”, zegt Jol in het blad. “Cruijff heeft de mensen die me bij Ajax hebben aangesteld regelmatig zó zwaar beschadigd, dat ik dat niet wilde. Uri Coronel, Rik van den Boog en Danny Blind hadden allen aangegeven nóóit meer met Cruijff te willen praten.”

Volgens Jol signaleert Cruijff alleen problemen, zonder te komen met oplossingen. “Ze werden moe van al dat Cruijff-gezeur en wilden hun eigen koers gaan varen.”

“Ja, ik had hem kunnen bellen. Ik denk dat we binnen een uur op dezelfde lijn hadden gezeten. Extra wrang is natuurlijk het feit dat, zodra ik weg was, al die mensen plotseling wel met Cruijff in gesprek gingen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.eting-innovatie.bliep.nl/article/ajax_114230/_Blind_wilde_nooit_meer_met_Cruijff_praten_.html

Gegevens