'Anita in belangstelling voor Chelsea en Liverpool'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Met grote verrassing kijkt het bestuur van Ajax naar de interesse van Chelsea en Liverpool voor Vurnon Anita. Volgens The Sun lijkt een bod van één van deze clubs aanstaande. Anita speelde tot dusver 106 officiële duels voor Ajax en scoorde vijf keer.

Onder Frank de Boer wordt Anita met name als verdedigende middenvelder ingezet. De middenvelder kwam met Ajax tot een nieuwe en verbeterde verbintenis overeen die loopt tot en met 30 juni 2014. In dit contract staat een vertrek clausule van 14 miljoen.

Anita begon op vierjarige leeftijd bij v.v. Maarssen te voetballen. Als zevenjarige jongen keerde Anita, samen met zijn familie, terug naar Curaçao, zijn geboorteland. Daar voetbalde de middenvelder voor CVV Willemstad. Een jaar later verhuisde de familie terug naar Nederland en Anita trok het shirt van v.v. Maarssen aan. In 1999 probeerde Anita via de talentendagen bij Ajax te komen. Zijn droom slaagde. De controlerende middenvelder kwam in de E-junioren van Ajax terecht. Op 19 maart 2006 debuteerde Anita, op zestienjarig talent, in het eerste elftal van Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114124/_Anita_in_belangstelling_voor_Chelsea_en_Liverpool_.html