'Ajax ziet in Mathijsen opvolger van Jan Vertonghen'

Bron: ajax.bliep.nl

Als Jan Vertonghen komende zomer besluit om Ajax te verruilen voor een Europese topclub, willen de Amsterdammers Joris Mathijsen halen als opvolger voor de Belg. Dat meldt Sport1. Trainer Frank de Boer kent Mathijsen nog uit zijn periode bij het Nederlands elftal en ziet in de verdediger de ideale aanvoerder voor Ajax.Mathijsen, die volgens de Duitse media mag vertrekken bij Hamburger SV, moet zo’n drie miljoen euro kosten. Dat transferbedrag kan gemakkelijk gefinancierd worden van de inkomsten die een vertrek van Vertonghen opleveren. Ajax hoopt zo’n twaalf miljoen euro te vangen voor de Vlaming.

De momenteel 31-jarige Mathijsen maakte in 2006 de overstap van AZ naar Hamburger SV. De verdediger speelde vrijwel altijd in de basis, maar miste dit seizoen een behoorlijk aantal duels wegens blessures.

In het Nederlands elftal is Mathijsen ook al sinds jaar en dag een vaste waarde. Sinds zijn debuut in 2004 kwam hij al 69 keer in actie voor Oranje.

TIP: GRATIS €50 INZETTEN OP JOUW CLUB? KLIK HIER!

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_114039/_Ajax_ziet_in_Mathijsen_opvolger_van_Jan_Vertonghen_.html