Een zwaluw maakt nog geen zomer, 3 sterren wel

Bron: ajax1.nl

Het was een heerlijk weekend voor ‘ons’. Eindelijk zijn we waar we horen te zijn, back on top. Voor de leken: Ajax heeft het kampioenschap weer in eigen hand met nog twee wedstrijden te spelen. De schaal en de alom bekende derde ster zijn dichterbij dan ooit. Sterker nog, die liggen voor het oprapen.

Voetbal, het brengt toch gekke dingen in mensen naar boven. Ajacieden die juichen voor de prestaties van Feyenoord. Dat is net zo schaars als Verhoeven bij de McDonald’s. Dit toont maar weer dat de wonderen de wereld niet uit zijn. We waren echt blij door het resultaat van de Rotterdammers.  Want daardoor pakt Ajax straks de titel. Niemand, zelfs niet ras-Ajacied Rik van den Boog, had dit zo’n twee maanden geleden verwacht.

Daarnaast zijn we ‘mooi weer voetballers’, wat ons in de eindsprint goed uitkomt. De vooruitzichten zijn hier meer dan zomers. Op een zonnige 15 mei voetballen wij ons op een shinende manier naar de derde ster. De titeldromen van de Eindhovenaren smolten als sneeuw voor de zon, Ajax komt straks uit de bus als het zondagskind. Een zwaluw maakt nog geen zomer, drie sterren wel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/een-zwaluw-maakt-nog-geen-zomer-drie-sterren-wel/