Alderweireld: ”Ik scoor altijd wel een 6 of 7”

Bron: ajax1.nl

Toby Alderweireld nadert langzaam maar zeker zijn niveau van vorig seizoen. Daarin had de 21-jarige Belg met zijn landgenoot Jan Vertonghen een groot aandeel in het geringe aantal tegentreffers (20) van Ajax.

In vergelijking met toen heeft de huidige jaargang tot nu toe een iets grilliger verloop voor Alderweireld, die zelfs even zijn basisplaats verloor. De verbanning was echter van korte duur want de verdediger vocht zich terug in het elftal en speelt weer met de overtuiging van voorheen. ,,Dat heeft alles te maken met vertrouwen”, legt de international de vinger op de zere plek. ,,Dat is het allerbelangrijkste voor een voetballer. Ik ben ook nog maar 21 en dat is jong voor een centrale verdediger. Toch scoor ik altijd wel een 6 of 7.”

Onder meer in het lastige uitduel bij NAC Breda behoorde Alderweireld tot de uitblinkers aan Amsterdamse zijde. ,,Ik won toen alle duels en dat is heel belangrijk voor een verdediger’”, blikt de Vlaming terug op de met 0-3 gewonnen wedstrijd. ,,We gaven sowieso weinig kansen weg, dus daar was ik blij mee.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-ik-scoor-altijd-wel-een-6-of-7/