Update: Ajax biedt opnieuw op Dost

Bron: ajax1.nl

Terwijl de onderhandelingen nog lopen, besloten de zaakwaarnemers van Bas Dost een arbitragezaak aan te spannen tegen SC Heerenveen. Dit gaat gewoon door, zo bleek maandagochtend. De zitting is vanmiddag om 13.30 uur op het bondsbureau in de bossen van Zeist, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Dost, die voor dit seizoen voor vijf jaar tekende bij Heerenveen, zet zijn huidige club onder druk om een transfer naar Ajax af te dwingen. ,,De club waar hij fan van is, hij sliep vroeger in Ajax-pyjama”, aldus Henk Nienhuis, een van de zaakwaarnemers van Dost. Jurist Keje Molenaar, lid van de Ajax-ledenraad, voorspelde gisteravond dat Heerenveen in deze kwestie sterk staat.

Ajax en Heerenveen onderhandelden dit weekeinde over een transfer van de spits, die door trainer Ron Jans als invaller wordt gebruikt. In de smadelijk verloren derby tegen Groningen (1-4) miste hij zondag een dot van een kans.

Heerenveen wil de hoofdprijs (zo’n €5 miljoen) voor de speler, die voor ruim €3 miljoen is gekocht. Dost heeft al gesproken met Ajax-trainer Frank de Boer, hetgeen officieel niet is toegestaan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/knvb-arbitragezaak-gaat-door/