Fans FC Utrecht: ”Mertens mag niet naar Ajax”

Bron: ajax1.nl

Het pokerspel om de opvolging van Luis Suarez bij Ajax krijgt vandaag zijn ontknoping. Heerenveen-spits Bas Dost is bereid het ultieme drukmiddel in te zetten, een arbitragezaak tegen zijn werkgever. De andere eredivisiespeler voor wie Ajax in het weekeinde belangstelling toonde, Utrechter Dries Mertens, wacht de ontwikkelingen af.

Tot verdriet van de fans, die FC Utrecht bestoken met mails om Mertens toch vooral niet naar ’020′ te laten gaan. Dat meldt het AD.

Net als de Heerenveen-directie voor Bas Dost legde de top in Utrecht een hoge vraagprijs neer voor Mertens. ,,Zoals het nu staat, is het simpel en blijft Dries bij ons. De bal ligt bij Ajax,” zei technisch directeur Foeke Booy. ,,Na het eerste telefoontje waarin Ajax zijn interesse kenbaar maakte, is verder onderling contact uitgebleven.”

Ook voor Mertens wil Ajax zo’n drie miljoen euro uitgeven. Utrecht vraagt 7,5 miljoen. Booy: ,,Wij willen Dries helemaal niet kwijt. We hebben niet voor niets zijn contract begin dit seizoen verlengd en opgewaardeerd.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/fans-fc-utrecht-mertens-mag-niet-naar-ajax/