Seedorf: “Urby is er klaar voor”

Bron: ajax1.nl

Clarence Seedorf had de laatste jaren landgenoten als HarveyEsajas, Jaap Stam en Klaas-Jan Huntelaar als ploeggenoot bij AC Milan.Afgelopen week tekenden zowel Mark van Bommel als Urby Emanuelson eencontract bij de Noord-Italiaanse topclub. De veteraan heeft een goedeband met de ex-Ajacied. “Ik werd wakker en had drie gemiste oproepen vanEmanuelson”, vertelt Seedorf.

“Toen ik hem uiteindelijk aan de lijn had klonk hij opgewonden”, vertelt Seedorf in Voetbal International.“Dit is een geweldige stap voor hem. Ik ken Urby nog als heel kleinventje bij Ajax, zijn broer Julian en mijn broer Jürgen hebbensamengespeeld. En zijn vader kon ook een aardig balletje trappen, weetik van de wedstrijdjes die ouders van jeugdspelers wel eens speelden.”

“Ik heb Urby altijd gevolgd en later zijn we elkaar bij hetNederlands elftal weer tegengekomen”, vervolgt Seedorf zijn verhaal.“Het verbaast me niet dat hij uiteindelijk in Italië terechtkomt. Eenpaar jaar geleden had AS Roma hem ook al op het oog. Het is mooi omAjax-jongens als Urby en eerder Wesley Sneijder in Milaan weer tegen tekomen. Ieder via zijn eigen route.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/seedorf-urby-is-er-klaar-voor/