AFC Ajax - Feyenoord (2-0)

Bron: www.vak410.nl

De klassieker. Een wedstrijd die, vaak, op zichzelf staat. Dit seizoen niet. De tegenstander is zo verzwakt dat Ajax al verzekerd was van 6 punten. Wegens heftige sneeuwval in december, wordt de wedstrijd nu in januari ingehaald.

Onder leiding van Frank de Boer werden de twee laatste wedstrijden voor de winterstop gewonnen. Zijn eerste twee wedstrijden, de eerste wedstrijd voor eigen publiek: de Klassieker.

Het stadion zit goed vol wanneer om 20.45 uur de bal voor het eerst rolt. Het uitvak, nog altijd niet gevuld met uitsupporters. Voor VAK410 reden genoeg om geen tifo te organiseren. Voorafgaand aan de wedstrijd is de spanning ook niet klassieker-waardig. Veel jongens kijken dan ook al uit naar de wedstrijd van volgende week.

Het spel op het veld zag er goed uit, kakkerlakken werd makkelijk weggetikt. Met een echte spits in ploeg was de score dan ook veel hoger uitgevallen. Jody Lukoki heeft zich met zijn debuut nu al onsterfelijk gemaakt. Een panna, gewoon omdat het kan. Dit beeld komt in het rijtje Witschge en van der Vaart.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vak410.nl/main/?p=7133

Gegevens