Grieken goochelen met Pantelic en Rommedahl

Bron: ajax1.nl

Als koploper met vijf punten voorsprong op aartsrivaal Panathinaikos is Olympiakos Piraeus op weg de Griekse landstitel na één seizoen te heroveren. Dit seizoen kreeg de Spaanse trainer Ernesto Valverde naast zes landgenoten gezelschap van onder anderen de 32-jarige Dennis Rommedahl en Serviër Marko Pantelic (foto), die bij Ajax geen contractverlenging kregen en beiden met gemengde gevoelens uit Amsterdam vertrokken.

De laatste speelde overigens gisteren (zaterdag) een beslissende rol bij de 4-2 zege op Panserraikos door twee treffers voor zijn rekening te nemen. Beide ex-Ajacieden beginnen langzaam op stoom te raken in het hectische Athene (Piraeus), hoewel ze niet elke week zeker zijn van een plaats in de basis.

‘Na vorig seizoen had ik wat opties, maar ik wilde per se om prijzen voetballen’, vertelt Rommedahl, wiens ploeg elf van de laatste twaalf duels won. ‘Het voetbal in Griekenland is hectischer, er wordt minder getemporiseerd. Bij Ajax is het normaal dat je bij 3-0 de bal even rustig rondtikt, hier is het altijd: vol gas!’

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/grieken-goochelen-met-overblijfselen-van-ajax/