Ajax geniet beschermde status bij Europa League-loting

Bron: www.ajax1.nl

Volgende week worden op woensdag en donderdag de laatste wedstrijden in de poulefase van de Europa League gespeeld, waarna op vrijdag alle clubs in het kokertje gaan voor de loting van de tweede ronde. Ook Ajax zal zijn naam hierbij in een balletje terugvinden.

Het lukte Ajax niet om zich naar de tweede ronde van de Champions League te spelen. Over zes speelronden bleken Real Madrid (ruim) en AC Milan (nipt) de bovenliggende partijen. Omdat Ajax nog wel Auxerre achter zich wist te houden in de poule, mag Ajax zich nu opmaken voor Europees voetbal op een lager podium.

Ajax zal tijdens die loting een beschermde status genieten en zodoende de zwaarste tegenstanders ontlopen. Deze beschermde status hebben de Amsterdammers te danken aan het feit dat het in de Champions Leauge tot de beste vier nummers drie behoorde. De overige drie clubs betreffen Sporting Braga, Spartak Moskou en FC Twente. De twaalf groepswinnaars uit de Europa League (waaronder waarschijnlijk ook PSV) maken de groep van zestien beschermde ploegen compleet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/ajax-geniet-beschermde-status-bij-europa-league-loting