Winter: “Mooi om talenten te prikkelen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Omdat Patrick Kluivert vlak voor de seizoensstart naar PSG vertrok, moest Ajax A1 op zoek naar een nieuwe trainer. Het werd Aron Winter. In zijn blog op Ajax.nl deelt hij zijn ervaringen.

“De eerste weken van het voetbalseizoen zijn mij erg goed bevallen. We hebben nu met negen punten uit drie wedstrijden de volle buit, dat is een mooie zaak”, blikt Winter terug op de seizoensstart.

Winter is blij om na zijn periode als bondscoach terug te zijn bij Ajax en kijkt niet te ver vooruit: “Ik heb nu een tweejarig contract bij Ajax, daar focus ik mij op. Tuurlijk heb ik de ambitie om uiteindelijk hoofdtrainer te worden. In Canada ben ik twee jaar hoofdtrainer geweest van Toronto FC in de Amerikaanse MLS. We wonnen twee keer de Canadese beker en bereikte we halve finale van de CONCACAF (vergelijkbaar met de CL). Als bondscoach van Oranje O19 waren de resultaten goed maar helaas liepen we uiteindelijk het WK in Zuid-Korea mis. Toen heb ik de bewuste keuze gemaakt om bij Ajax O19 aan de slag gaan. De staat van het Nederlands voetbal, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/winter-mooi-talenten-prikkelen/