Ajax en FC Barcelona winnen in groep H

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft woensdagavond dubbel goede zaken gedaan in de Champions League. Zelf wonnen de Amsterdammers met 1-0 van Celtic, door een doelpunt in de tweede helft van Lasse Schöne (zie foto) en FC Barcelona liet zien de favoriet voor plek nummer 1 te zijn door AC Milan met 3-1 opzij te zetten. Lionel Messi en Sergio Busquets scoorden voor de Spanjaarden, Gerard Pique scoorde vlak voor rust een eigen doelpunt.

Door de overwinning van FC Barcelona is het bijna zeker dat de Spanjaarden als groepshoofd verder gaan naar de volgende ronde. Met tien punten uit vier wedstrijden staan de Catalanen vijf punten boven de nummer twee, AC Milan. De Italianen hebben vijf punten uit vier wedstrijden en dus één punt meer dan Ajax. De Amsterdammers voetbalden vier punten bij elkaar en laten Celtic achter zich. De Schotten wonnen alleen van Ajax en hebben dus drie punten.