Van Rhijn: “Bijna geen contact met Viergever”

Bron: ajax1.nl

Ricardo van Rhijn ontving in de wedstrijd tegen AZ een directe rode kaart en kreeg een strafschop tegen. Onterecht, volgens de rechtsachter tegenover FoxSports. “Er was bijna geen contact, ik trek hem niet weg en ik trap hem niet. Ik vond de penalty heel erg makkelijk gegeven”, luidden zijn duidelijke woorden van Van Rhijn. “Het was het keerpunt in de wedstrijd.”

“De strafschop was een situatie met Nick Viergever. Hij loopt uit mijn rug weg, de bal werd gestoken. Ik probeerde hem in te halen, maar hij liep voorlangs. Er was bijna geen contact. Ik hield hem een split-second van een seconde vast, maar ik trok hem niet naar beneden”, klinkt Van Rhijn’s uitleg. “Met een goede ploeg kan AZ heel gevaarlijk zijn, het is extra zuur dat we het weggaven.”

Eerder vandaag werd bekend dat Daryl Janmaat van Feyenoord de komende interland van het Nederlands Elftal moet missen. De rechtsachter heeft last van een bovenbeenblessure. Ricardo van Rhijn, die verrassend genoeg buiten de selectie viel, kreeg nog geen telefoontje van bondscoach Louis van Gaal: “Maar mijn telefoon staat aan, ik wacht af.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-rhijn-bijna-geen-contact-met-viergever/