Invaller Vermeij loodst Ajax A1 langs NAC

De A1 van Ajax heeft in Breda met 1-2 gewonnen. 75 minuten lang keek de ploeg tegen een achterstand aan. Toen Vincent Vermeij werd ingebracht, kantelde de wedstrijd.

In de eerste tien minuten was het balbezit voor Ajax. Een mislukte terugspeelbal van NAC Breda leidde de eerste kans voor Ajax in.  Nick de Bondt mocht alleen door maar stuitte op de uitstekend reddende keeper De Bruyn. De eerste helft was verder vooral aftasten van beide ploegen. Na een kwartier voetbal ontstond het eerste doelgevaar van NAC. Een schot ging een paar meter over de kruising. Ajax wist niet wat het moest in balbezit en NAC was zichtbaar  feller in de duels. De grootste kans voor Ajax was voor Queensy Menig. Na een half uur spelen passeerde hij zijn directe tegenstander op snelheid maar was hij onzorgvuldig in de afronding. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Ajax werd door aanvoerder Gravenberch achter eigen doelman Leeuwenburgh gewerkt.