Boilesen heeft weer mee getraind

Bron: www.ajaxupdate.nl

Nicolai Boilesen heeft woensdag voor het eerst in maanden weer eens volledig met de A-selectie van Ajax meegetraind, meldt de club. De Deense linksback staat al bijna een jaar langs de kant met een hamstringblessure.

Boilesen raakte in september 2011 geblesseerd aan zijn hamstring, maakte vorig jaar februari zijn rentree tegen Manchester United, maar kreeg direct weer last van zijn hamstring. Sindsdien heeft hij geen wedstrijd meer in het eerste elftal gespeeld.

Voordat hij kan gaan denken aan speelminuten in de Eredivisie zal Boilesen eerst een aantal wedstrijden met het beloftenelftal van de Amsterdammers spelen. De linksback maakte begin 2011 zijn debuut bij Ajax en speelde sindsdien veertien wedstrijden.

Boilesen heeft meerdere keren een terugslag gehad in zijn herstel, waardoor club en speler uitermate voorzichtig zijn met zijn belasting. Er werd zelfs een professor ingeschakeld om Boilesen te begeleiden bij zijn herstel. “Die professor heeft hele goede hoop, hij zegt dat het goed komt”, zei de speler eind vorig jaar tegen Ajax Life.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/01/boilesen-heeft-weer-mee-getraind/