Ajax wil rijke historie weer tentoonstellen

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Na het geldverslindende project genaamd de ‘Ajax Experience’ denkt de club aan het begin van een nieuw museum. Dit meldt de supportersvereniging Ajax, Ajaxlife.

Dit onderwerp kwam afgelopen week ter sprake bij de algemene vergadering van aandeelhouders. Het interactieve museum midden in de stad Amsterdam heeft miljoenen gekost maar vrijwel niks opgeleverd. Vandaar dat het inmiddels alweer gesloten is. “Het lukte gewoon niet. De belangstelling bleef achter bij de verwachtingen. Er is aan alle kanten gesneden, maar op een gegeven moment kun je niet verder snijden zonder aan kwaliteit in te boeten. Dan moet je je verlies nemen, dat hebben we gedaan.” Aldus RvC-voorzitter Hans Wijers en algemeen directeur Michael Kinsbergen tijdens deze vergadering.

Hans Wijers en Michael Kinsbergen melden dat Ajax aan het onderzoeken is over de mogelijkheid om een nieuw museum te openen. De precieze informatie hierover is nog onduidelijk maar over een locatie willen ze wel wat zeggen. “Het Liefst zo dicht mogelijk bij de Amsterdam ArenA.” Gezien het verleden waarschijnlijk een juiste beslissing.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/ajax-wil-rijke-historie-weer-tentoonstellen/