Ajax verzaakt ook in Emmen: 3-3

Ajax is er zaterdagavond niet in geslaagd om te winnen bij FC Emmen. De ploeg van Alfred Schreuder leek met een 1-3 ruststand op rozen te zitten, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Mohamed Bouchouari tekende in de 84ste minuut voor de 3-3 eindstand. Het is voor het eerst sinds februari 2015 dat Ajax drie Eredivisie-duels op rij niet wint.

Schreuder koos voor Brian Brobbey in de punt van de aanval. Mohammed Kudus zat zodoende op de bank. Verder keerde Edson Álvarez terug van zijn schorsing, waardoor WK-ganger Davy Klaassen genoegen moest nemen met een rol als wisselspeler.

De openingsfase stond bol van spektakel en binnen 25 minuten was er vier keer gescoord aan De Oude Meerdijk. Emmen kwam in de zesde minuut verrassend aan de leiding via een vrije trap van Jeroen Veldmate, die schitterend de kruising vond. Ajax sloeg binnen 120 tellen terug via Taylor, die in de as werd aangespeeld door Dusan Tadic. De middenvelder kreeg alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen, maar dat bleek niet nodig: Van der Hart had ook op het harde schot rechtdoor geen passend antwoord: 1-1.