Jong Ajax onderuit op bezoek bij FC Volendam

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag een 3-1 nederlaag geleden tegen FC Volendam. De ploeg van trainer John Heitinga kwam nog wel snel op voorsprong door een goal van Christian Rasmussen, maar omdat Enric Llansana vlak voor rust na een rode kaart moest inrukken ging het in de tweede helft toch mis: 3-1.

Jong Ajax hield het na de openingstreffer een half uur goed vol maar na een klein half uur viel de gelijkmaker uit een strafschop daar waar Jong Ajax de voorsprong ook uit had kunnen breiden. Een wedstrijd die dus alle kanten op kon, ware het niet dat Enric Llansana aan de noodrem moest trekken bij een counter en vlak voor rust kon inrukken met een rode kaart. Met een man meer trok Volendam de wedstrijd na rust naar zich toe. Gaetano Oristanio scoorde zes minuten de onderbreking op aangeven van Daryl van Mieghem. Een kwartier voor tijd zorgde Mühren voor de beslissing. Jong Ajax hield in de slotfase de gelederen gesloten, maar in Volendam was het feest: dat zette een reuzenstap naar promotie en kan volgend seizoen zeer waarschijnlijk het ‘grote’ Ajax ontvangen.