Ajax heeft weinig moeite met AZ en plaatst zich voor de bekerfinale

Bron: ajaxfanzone.nl

Heel erg mooi voetbal was er niet vanavond maar desondanks heeft Ajax zich eenvoudig geplaatst voor de bekerfinale. AZ had moeite om het doel van Ajax te vinden en wanneer dat gebeurde was dat nauwelijks gevaarlijk. Ajax was fysieker dan normaal aan de wedstrijd begonnen en dat resulteerde in tweekeer zoveel balbezit.

De eerste echte kans van Ajax leverde in de elfde minuut een prachtig doelpunt op. Steven Berghuis schoot vanaf achttien meter met een stuit via de binnenkant van de paal de bal prima binnen (0-1). Hierna probeerde AZ wel zijn tanden te laten zien maar het kwam er toch niet helemaal uit. Jesper Karlsson kreeg nog wel de mogelijkheid om gelijk te maken maar schoot de bal over het doel van Onana heen. AZ kreeg weinig lucht om een goede aanval op te bouwen want Ajax zat overal fel op. Ajax verslapte niet en Antony had de 0-2 op zijn schoen. Vanaf dertig meter krulde hij de bal over de doelman van AZ maar de bal ging via de bovenkant van de lat het publiek in. Wat erg opviel waren de relletjes die door irritaties ontstonden. Er werden duwtjes en klapjes uitgedeeld en dat kwam het voetbal niet ten goede.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2022/03/03/ajax-heeft-weinig-moeite-met-az-en-plaatst-zich-voor-de-bekerfinale/

Gegevens