Ajax trakteert FC Twente op een pak slaag

Ajax heeft FC Twente weer terug op de plaats gezet door met 5-0 te winnen en het verschil met de nummer twee in de competitie is weer vijf punten. Toch leek het niet heel eenvoudig te gaan de eerste 30 minuten. De verdediging van de bezoekers was prima op orde want ondanks druk van Ajax, was er haast geen doorkomen aan. Sterker, een kans voor FC Twente leek de 0-1 in te luiden. Van Wolfswinkel kopte de bal op de lat én de paal maar ging gelukkig niet het doel in.

Maar Ajax bleef het spel verleggen en druk houden. Dusan Tadic was in de 28ste minuut dicht bij de openingstreffer maar doelman Lars Unnerstall keepte een fantastische wedstrijd. De sluitpost van Twente heeft dubbele cijfers weten te voorkomen. Helaas voor hem zat hij in de 31ste minuut mis bij een door Sébastien Haller verlengde hoekschop waardoor Davy Klaassen de bal eenvoudig binnen kon koppen (1-0). Noussair Mazraoui had even later de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de bal niet goed na een fraaie voorzet van Steven Berghuis. Daarna was het Unnerstall die zijn ploeg op de been hield met een redding op een inzet van Antony en vooral Davy Klaassen.