Kuipers zet punt achter loopbaan, Ajax – PSV laatste wedstrijd

Bron: ajaxfanzone.nl

Björn Kuipers fluit op zaterdag 7 augustus de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV en dat zal gelijk de laatste wedstrijd zijn voor de arbiter uit Oldenzaal. De 48-jarige Kuipers heeft namelijk besloten dat het mooi is geweest.

‘Nooit had ik kunnen bedenken dat ik zo’n prachtige loopbaan zou krijgen en ze zeggen weleens dat je op je hoogtepunt moet stoppen. De finale van het EK  tussen Engeland en Italië was voor mij dat moment. Ik heb aangegeven graag nog in een vol stadion in Nederland te fluiten. En dan is Ajax-PSV natuurlijk een prachtig affiche’. Kuipers maakte in totaal vijf eindtoernooien mee. Ook floot hij de Champions League-finale van 2014 tussen Real Madrid en Atlético Madrid en de Europa League-finale van 2013 tussen Chelsea en Benfica. In 2019 werd Kuipers wegens zijn verdiensten als scheidsrechter benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Kuipers floot zo’n vijfhonderd wedstrijden in Nederland en bijna tweehonderd internationale duels.

Bron: De Telegraaf

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/07/29/kuipers-zet-punt-achter-loopbaan-ajax-psv-laatste-wedstrijd/